Siden årtusindeskiftet er andelen af medarbejdere med en videregående uddannelse på CV’et steget markant i finanssektoren - fra 20 procent i år 2000 til 56 procent i 2020.
Det viser en ny opgørelse fra Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA).
”Strømmen af kompliceret national og international regulering kombineret med en markant øget grad af digitalisering har presset kompetencekravene op i sektoren. Den stigende kompleksitet i arbejdsopgaverne kalder generelt på et højere uddannelsesniveau. Derfor har vi i dag funktioner i sektoren, som ikke fandtes for 20 år siden,” siger Nadeem Farooq, kst. adm. direktør i FA.
I samme periode er andelen af medarbejdere med en erhvervsuddannelse, som højest fuldførte uddannelse, faldet fra 57 til 29 procent.
Nadeem Farooq er ikke i tvivl om, at udvikling vil fortsætte.
”Historisk set har finanselevuddannelsen været den dominerende fødekæde ind i sektoren. Det er stadig en utrolig vigtig fødekæde, men de nyere uddannelser til fx finansøkonom og -bachelor fylder i dag langt mere. Det samme gælder en række andre uddannelser på videregående niveau. Jeg er ikke i tvivl om, vi fortsat vil opleve nye teknologiske landvindinger og ny kompliceret regulering, så udviklingen er slet ikke slut,” siger Nadeem Farooq.
På arbejdsmarkedet generelt er andelen af de beskæftigede med videregående uddannelser steget fra 25 procent i 2000 til 39 procent i 2019, hvor de nyeste tal fra Danmarks Statistik stammer fra.