FA mener, at den tilskadekomne skal have tidligere og bedre koordineret indsats, hvor arbejdsgiveren bliver inddraget mere end i dag. Desuden bør erstatning udmåles, så den understøtter fastholdelse på arbejdsmarkedet. Endelig vil hurtigere afgørelser af erstatningens størrelse og en tidlig afklaring af den enkeltes muligheder være med til at mindske det pres, som mange tilskadekomne oplever, når de venter på en afgørelse.
Statistikken viser, at arbejdsskader – både målt på arbejdsulykker og på erhvervssygdomme – er et forholdsvist lille problem for virksomheder og ansatte i den finansielle sektor. Finanssektoren er en af de brancher, som har laveste skadesprocenter og tilsvarende forsikringspræmier. Udgangspunktet er, at arbejdsskader skal forebygges.
Men det er et samfundsmæssigt problem, at mange – på grund af den måde systemet fungerer på i dag – ikke har et incitament til at udnytte den arbejdsevne, som ofte er i behold. Et andet problem er det spild af ressourcer, som opstår, når kun 21 % af de anmeldte erhvervssygdomme bliver anerkendt. For psykiske lidelser bliver kun 5 % af anmeldelserne anerkendt. Resten ender som "0-sager", der kræver store ressourcer til sagsbehandling hos læger, i forsikringsselskaber og i Arbejdsskadestyrelsen, men ender uden ydelser efter arbejdsskadesikringsloven, dvs. uden dækning af omkostninger, erstatning eller godtgørelse. Der er brug for en registrering i systemet - allerede ved anmeldelsen - så sager, der ikke har en klar årsagsforbindelse med et bestemt job, skal undersøges nærmere, før de skal behandles i arbejdsskadesystemet.
FA ser derfor frem til at levere konstruktive input til de trepartsforhandlinger om en reform af arbejdsskadesystemet, som beskæftigelsesministeren vil invitere arbejdsmarkedets parter til.