Der er større sandsynlighed for at møde en rådgiver i banken, der har en videregående uddannelse på CV’et, end der er for at møde en rådgiver, der har en erhvervsuddannelse som højest gennemførte uddannelse.
En helt ny opgørelse fra Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) viser, at andelen af rådgivere med videregående uddannelser er steget fra 44 procent i 2015 til 56 procent i 2020.
”Kompliceret regulering og en meget høj grad af teknologisk udvikling har skabt en række nye opgaver for rådgiverne, som har presset kompetencekravene op. Det er den udvikling, vi ser afspejlet i uddannelsesniveauet,” siger Nicole Offendal, adm. direktør i FA.
Nicole Offendal understreger:
”Det er en udvikling, som vil fortsætte, fordi vi næppe har set enden på den teknologiske udvikling eller på reguleringen.”
Artiklen fortsætter efter grafikken
Andel af rådgivere med videregående uddannelser (2020)
I samme periode er andelen af rådgivere med en erhvervsuddannelse som højest fuldførte uddannelse faldet med 10 procentpoint fra 47 til 37 procent, viser opgørelsen fra FA.
”Der vil stadig være behov for erhvervsuddannede i finanssektoren i fremtiden, men relativt set bliver behovet og dermed andelen af ansatte med en erhvervsuddannelse mindre,” siger Nicole Offendal.
I 2020, hvor de seneste tal stammer fra, var der ansat 17.900 rådgivere i landets penge- og realkreditinstitutter.
FA har udarbejdet opgørelsen på baggrund af indberetninger fra sine medlemsvirksomheder.