At dømme efter årets ansøgertal til de videregående uddannelser, er en karriere i finanssektoren attraktiv for de uddannelsessøgende.
Det viser tal fra Uddannelses- og Forskningsstyrelsen, der har opgjort kvote 1-ansøgertal til landets uddannelser.
Ifølge opgørelsen har 4 procent flere i år end sidste år sat kryds ud for finansøkonomuddannelsen som deres 1. prioritet, mens finansbacheloruddannelsen har oplevet en stigning i 1. prioritetsansøgere på intet mindre end 27 procent.
”Jeg er ikke i tvivl om, at de mange spændende karriere- og udviklingsmuligheder, der findes i finanssektoren, er én af hovedårsagerne til, at så mange søger ind på finansuddannelserne. Antallet af ansøgere er steget år for år siden 2018. Det er en udvikling, som vi er glade for, og som vi vil gøre, hvad vi kan for forsætter,” siger Nadeem Farooq, konstitueret adm. direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA).
Opgørelsen fra Uddannelses- og Forskningsstyrelsen sammenligner de 25 mest søgte videregående uddannelser, og i den sammenligning ligger finansbachloruddannelsen nummer 1, når det kommer til den største procentvise fremgang i antallet af 1. prioritetsansøgere.
I alt har 1.247 sat kryds ud for finansbacheloruddannelsen som deres 1. prioritet, mens det samme er tilfældet for 2.338 på finansøkonomuddannelsen.