Lørdag vedtog Folketinget en aftale, der skal hjælpe sårbare grupper på arbejdsmarkedet i forbindelse med genåbningen af Danmark.
De sårbare grupper er medarbejdere, der af helbredsmæssige årsager er i en særlig risikogruppe for smitte med COVID-19 og derfor kan komme i livsfare eller risikere tab af funktionsevne, hvis de rammes af COVID-19.
Folketinget har afsat 200 millioner kroner, som kan bruges på at finde løsninger for gruppen, så de ikke skal møde fysisk op på deres arbejdsplads.
”Det er positivt, at Folketinget har fokus på, at der skal findes løsninger for sårbare medarbejdere. De findes også i finanssektoren, og derfor vil vi fra FA’s side spille ind med forslag, der kan hjælpe den gruppe af medarbejdere og deres arbejdspladser bedst muligt igennem perioden,” siger Mariane Dissing, adm. direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA).
Lønkompensation forlænget
I weekenden blev også aftalen om midlertidig lønkompensation forlænget med en måned, så den gælder frem til og med 8. juli. Det samme gælder for kompensationsordningen for faste omkostninger.
I weekendens aftale er der dog indført en skærpelse i forhold til virksomheder, der søger omkostningskompensation.
Skærpelsen betyder, at virksomhederne ikke må udbetale udbytte eller tilbagekøbe aktier i 2020 og 2021, samt at de ikke må være ejet fra skattely.
Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) har opdateret sin temaside om Corona/COVID-19 med de nye tiltag.