Af: Mariane Dissing, adm. direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA)
Den seneste tid har en debat om skattelettelser udspillet sig i Børsens spalter. Senest har formandskabet i Det Økonomiske Råd (DØR) undsagt muligheden for, at en skattereform kan finansieres på længere sigt. DØR’s hovedargument er, at presset på arbejdsmarkedet i givet fald vil øges.
Men det er en alt for snæver betragtning. Dels fordi et sådant pres vil kunne imødegås via beskæftigelsespolitiske tiltag, dels fordi dansk økonomis ubetingede største problem er den svage vækst.
Med andre ord er det tvingende nødvendigt, at vi optrapper vores indsats for at få væksten op i gear. Og i den indsats er det helt afgørende, at skatten på arbejde i Danmark bliver sænket.
De fleste har indset, at en sænkning af indkomstskatten er en af de absolut mest effektive måder at øge beskæftigelsen på. Det bliver dog ofte overset, at en lavere skat på arbejde også er vigtig for virksomhederne, når de skal tiltrække højkvalificeret arbejdskraft og talenter udefra.
Skattelettelser er en investering
Set fra mit bord er den mangel på arbejdskraft, som tegner sig tydeligere og tydeligere i horisonten, derfor et af de vigtigste argumenter for lavere skat. Faktum er, at hvis danske virksomheder ikke får den nødvendige arbejdskraft, så betyder det tyndere ordrebøger og dermed tab af vækst og danske arbejdspladser.
Fraværet af skattelettelser vil ganske enkelt betyde mindre vækst og dermed mindre velstand og velfærd. Derfor er skattelettelser er en god investering i vores fremtid. Vi har ikke råd til at lade være!
Kilde: Børsen, 6. juli