I regi af Samarbejdsrådet for Finanssektoren har FA sammen med Finansforbundet og Forsikringsforbundet fået udviklet et værktøj, der kan hjælpe dialogen mellem ledere og medarbejdere på vej, når der er udfordringer med samarbejdet. Og hvis der eksempelvis mangler motivation og engagement i opgaveløsningen.
”Mange virksomheder oplever fra tid til anden, at en afdeling ikke fungerer, eksempelvis på grund af dårligt samarbejde mellem medarbejdere og ledere. Når det sker, kan det ramme bundlinjen,” siger Hans Jørgen Steffensen, arbejdsmiljøchef i FA.
Se også: Inspirationskatalog om sammenhængen mellem trivsel og bundlinje (Kræver log ind til fanet.dk)
”Ofte er løsningen en tættere dialog mellem medarbejdere og ledere, hvor problemerne bliver italesat. Men det er vores erfaring, at det kan være svært for nogle medarbejdere at komme ud af busken og italesætte problemerne. Derfor har vi fået udviklet såkaldte dialogkort, som er et godt og brugbart værktøj til at få gang i dialogen i afdelingen,” fortsætter Hans Jørgen Steffensen.
Alle FA’s medlemsvirksomheder har modtaget et eksemplar af dialogværktøjet, der er udviklet af cand. psych. Lars Hoffmann. Yderligere eksemplarer kan bestilles hos FA, så længe lager haves. Det kan ske ved henvendelse til asm@fanet.dk. Tilbuddet gælder kun virksomheder, der er medlem af FA.
Hør Lars Hoffmann fortælle om, hvordan dialogspil kan lette italesættelsen af samarbejdsproblemer
Cand. psych. Lars Hoffmann, der står bag udviklingen af dialogkortene til finanssektoren, gæster 20. marts FA’s netværksmøde for arbejdsmiljøansvarlige. Virksomheder, der er medlem af FA, har mulighed for at deltage i netværksmødet, der løber af stablen fra kl. 10-12 i Finanssektorens Hus i København. Deltagelse er gratis, men tilmelding nødvendig. Tilmelding kan ske til asm@fanet.dk senest 17. marts.
FA’s netværk for arbejdsmiljøansvarlige mødes fire gange om året og erfaringsudveksler om aktuelle og relevante emner indenfor arbejdsmiljø og trivsel. Dermed er netværket et af de steder, hvor de arbejdsmiljøansvarlige i sektoren henter inspiration. Ved et typisk netværksmøde deltager repræsentanter fra ca. 20-30 virksomheder fra et bredt udsnit af sektoren. Netværket mødes i Finanssektorens Hus i København, møderne varer som regel et par timer og afsluttes med en let frokost.