Regeringen bør indkalde arbejdsmarkedets parter til forhandlinger om justering af den såkaldte arbejdsfordelingsordning.
Det mener regeringens økonomiske ekspertgruppe, som onsdag offentliggjorde sine anbefalinger til udfasningen af de hjælpepakker, der blev indført i forbindelse med corona-nedlukningen.
Arbejdsfordelingsordningen er en ordning, der gør det muligt for virksomheder at sætte medarbejdere ned i arbejdstid i en periode, hvor der er midlertidig mangel på arbejde.
I praksis betyder det, at medarbejderne arbejder nogle dage om ugen, hvor de får løn fra virksomheden, mens de går ledige andre dage. De medarbejdere, der er medlem af en A-kasse, kan få supplerende dagpenge for de ledige dage.
I Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) tager adm. direktør, Mariane Dissing, godt imod forslaget.
”Jeg synes, at det er et spændende forslag, som ekspertgruppen kommer med. Fra FA’s side deltager vi altid gerne i trepartsforhandlinger. Omkring arbejdsfordelingsordningen kan der dog være både juridiske og faktiske udfordringer, når det kommer til vidensmedarbejdere. Det er vi i FA ved at undersøge nærmere,” siger Mariane Dissing.
Regeringens ekspertgruppe foreslår ikke konkrete ændringer af arbejdsfordelingsordningen, men understreger, at den nuværende ordning bør justeres, så den bedre understøtter omstillingsevnen i dansk økonomi og samtidig ruster Danmark, hvis der skulle komme nye bølger af corona-krisen.