Et storstilet samarbejde mellem regeringen, virksomheder og uddannelses- og forskningsinstitutioner skal sikre, at flere danskere bliver bedre rustet til en digital og teknologisk fremtid.
Teknologipagten, som er samarbejdets officielle betegnelse, handler blandt andet om at styrke danskernes digitale kompetencer til gavn for erhvervslivet og den enkelte, så alle kan deltage i og være med til at udvikle samfundet i en teknisk og digital retning.
Initiativet bliver positivt modtaget i Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA).
”En række brancher, herunder finanssektoren, oplever en stigende mangel på medarbejdere med specifikke digitale og teknologiske kompetencer. Derfor giver det god mening, at regeringen gennem Teknologipagten vil styrke arbejdsstyrkens tekniske og digitale kompetencer og samtidig spore flere unge ind på de relevante uddannelser. I den forbindelse er det vigtigt, at læring i digitale kompetencer findes i hele uddannelsessystemet og på alle niveauer - fra folkeskole til universitetsuddannelser,” siger Mariane Dissing, adm. direktør i FA.
Målgruppen for Teknologipagtens arbejde er bred - fra skolebørn til de mest erfarne kræfter på arbejdsmarkedet.
”Det er helt afgørende, at vi i Danmark får skabt en generel forståelse af ny teknologi, som noget, der kan hjælpe os i både privat- og arbejdslivet. Medarbejdere, unge som erfarne, skal være nysgerrige og forandringsparate omkring ny teknologi. Den forståelsesramme kan Teknologipagtens projekter være med til at fremme,” siger Mariane Dissing.
Målet for Teknologipagten er, at der i 2020 vil være mere end 150.000 børn, unge og voksne og 250 virksomheder engageret i pagten, og at der om 10 år skal være uddannet 20 procent eller cirka 10.000 flere på relevante videregående uddannelser.
Læs mere om Teknologipagten.dk