I 1989 fusionerede Danske Bankers Forhandlingsorganisation (DBF), Forsikringsselskabernes Forhandlingsorganisation (FFO) og Sparekassernes Forhandlingsorganisation (SFO), og dannede Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA). Baggrunden for fusionen var den nyepengeinstitutlov fra 1988, som sidestillede banker og sparekasser, og etableringen af CO Finans nogle år tidligere.
Fusionen faldt sammen med tre store begivenheder, som fik afsmittende effekt på vilkåerne for at drive finansiel virksomhed i Danmark. For det første var Berlinmurens fald startsskuddet på en accellerende europæisk integration, som har øget Bruxelles' betydning markant i de efterfølgende 25 år. For det andet blev internettet introduceret som kommercielt tilgængeligt netværk i 1991, hvilket gav helt nye muligheder for at drive finansielle forretninger. Endligt ændrede de store fusioner mellem finansielle virksomheder i starten af 1990'erne det finansielle landkort i Danmark grundlæggende.
Igennem 25 år har FA forhandlet overenskomster, repræsenteret finansielle virksomheder og varetaget finansielle virksomheders arbejdsmarkeds- og uddannelsespolitiske interesser.
Det markerer FA den 6. november 2014 med en stor jubilæumskonference med oplæg af bl.a. tidligere beskæftigelsesminister og finansminister Claus Hjort Frederiksen, direktør Christian Sagild (Topdanmark), direktør Anders Jensen (Nykredit), arbedsmarkedsforsker Søren Kaj Andersen og mange andre.
Herudover har FA udgivet et jubilæumsskrift, "Set fra et arbejdsgiverperspektiv", og en jubilæumsfilm for at markere de første 25 år.