Finanssektorens Hus i det indre København dannede rammen, da Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) og Forsikringsforbundet mandag den 23. januar åbnede rækken af forhandlingsmøder om en ny overenskomst.
Overenskomsten mellem FA og Forsikringsforbundet dækker 41 forsikrings- og pensionsselskaber og ca. 10.400 ansatte i selskaberne.
Nicole Offendal, adm. direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA), forventer svære forhandlinger.
”Den økonomiske usikkerhed er stor, og det kommer selvsagt til at spille ind i den endelige aftale. Men det er vigtigt for os, at vi også har fokus på fx det fleksible arbejdsliv, trivsel og kompetenceudvikling. Forsikrings- og pensionsarbejdsmarkedet forandrer sig meget i disse år. Derfor er stilstand i overenskomsten lig med tilbagegang. Det er hverken medarbejdere eller selskaber tjent med. Så vi skal være nytænkende, innovative og økonomisk ansvarlige,” siger Nicole Offendal.
Også Charlotte Hougaard, landsformand i Forsikringsforbundet, forventer, at forhandlingerne bliver vanskelige.
"Løn er vores klare førsteprioritet, og vi forventer, at vi kan blive enige om en pæn lønstigning til medlemmerne. Men det bliver uden tvivl nogle historisk svære forhandlinger. Udover løn er trivsel og arbejdspres nogle af de vigtigste emner, som vi tager med til forhandlingsbordet. Vi er klar til at skabe udvikling og fornyelse, sådan som vi har gjort gennem mange år, og vi ser frem til at finde nogle gode fælles løsninger til gavn for både virksomhederne og medarbejderne,” siger Charlotte Hougaard, landsformand i Forsikringsforbundet.
Den nuværende overenskomst mellem FA og Forsikringsforbundet udløber 31. marts 2023, og den nye overenskomst vil træde i kraft den 1. april 2023.
Læs mere om overenskomstforhandlingerne på FA’s temaside om OK23