Optaget af studerende på de to store videregående finansuddannelser, finansøkonom- og finansbacheloruddannelsen, er steget i år i forhold til sidste år. Det viser en opgørelse, som Styrelsen for Videregående Uddannelser har foretaget for Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA).
På finansøkonomuddannelsen er optaget på landsplan steget med 2 procent svarende til 36 studerende, mens stigningen for finansbacheloruddannelsen er på 14 procent, hvilket svarer til 88 studerende.
I FA er adm. direktør Mariane Dissing glad for udviklingen.
”Finanssektoren har også i fremtiden behov for veluddannet arbejdskraft. Derfor er det vigtigt, at vi løbende sikrer tilstrækkelig med kvalificeret arbejdskraft på videregående niveau,” siger hun og fremhæver, at antallet af ansøgere til finansbacheloruddannelsen er steget med hele 31 procent i år i forhold til sidste år.
”Det er meget positivt, at de unge søger de uddannelser, hvor der er et stort behov for arbejdskraft og dermed relevante beskæftigelsesmuligheder,” siger Mariane Dissing.
Gode jobmuligheder i finanssektoren
Tidligere i år viste en undersøgelse fra FA, at nyuddannede finansøkonomer og finansbachelorer ikke skal frygte for at ende i arbejdsløshedskøen.
Ifølge undersøgelsen går finanssektoren nemlig i stigende grad efter finansøkonomer og finansbachelorer, når der skal ansættes nyuddannede medarbejdere. Alene i år forventer landets banker og realkreditinstitutter at ansætte 300 nyuddannede finansøkonomer og 130 nyuddannede finansbachelorer.
”Især øget digitalisering og mere kompleks regulering presser kompetencekravene i sektoren op. Og det er en udvikling, som vil fortsætte de kommende år. Det betyder, at virksomhederne i stigende grad efterspørger medarbejdere med videregående uddannelser, eksempelvis finansbachelorer. Derfor er efterspørgslen efter almindelig faglært arbejdskraft også faldet i finanssektoren, ” siger Mariane Dissing.
I alt er 732 studerende i år blevet optaget på uddannelsen til finansbachelor, mens 1.518 studerende er blevet optaget på finansøkonomuddannelsen. Målt på antal optagne er finansøkonomuddannelsen i dag landets 8. største