En karriere i finanssektoren virker tillokkende på de uddannelsessøgende. Nye tal fra Styrelsen for Videregående Uddannelser viser nemlig, at antallet af ansøgere til uddannelserne til finansøkonom og finansbachelor er steget med henholdsvis 45 og 79 procent siden 2011.
I Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) er der glæde over udviklingen.
”Vi ved, at sektoren i stigende grad efterspørger finansøkonomer og finansbachelorer. Derfor er det bestemt positivt, at interessen blandt de uddannelsessøgende er så massiv,” siger adm. dir. i FA, Mariane Dissing, der også har en forklaring på den store søgning.
”Finanssektoren gennemgår i disse år en markant udvikling, hvor blandt andet den øgede digitalisering betyder, at både udfordringer og karrieremuligheder stiger. Det faktum, at sektoren bliver mere og mere vidensintensiv, tror jeg, gør den attraktiv for mange,” siger Mariane Dissing og understreger:
”Og så er det værd at huske på, at de to uddannelser jo begge peger længere frem end til blot eksamensbeviset, fordi der er relevant beskæftigelse i den anden ende.”
Tallene fra Styrelsen for Videregående Uddannelser viser, at antallet af ansøgere til finansøkonomuddannelsen via kvote-2 er steget fra 517 i 2011 til 752 i 2016, mens antallet af ansøgere til uddannelsen som finansbachelor er steget fra 193 i 2011 til 346 i 2016. Tallene er udelukkende 1. prioritetsansøgere til uddannelserne.