Nye teknologiske landvindinger og den konstante strøm af politisk regulering vil ændre kompetencekravene til medarbejderne i finanssektoren.
Det mener et flertal af de mere end 100 finansvirksomheder, der har deltaget i en spørgeskemaundersøgelse fra Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA).
I undersøgelsen bliver virksomhederne bedt om at udpege, hvilke overordnede tendenser der vil påvirke det generelle kompetencebehov i virksomheden indenfor de kommende tre år.
I alt peger 83 procent af virksomhederne på, at digitalisering vil ændre kompetencekravene til de ansatte, mens 58 procent af virksomhederne mener, at også den politiske regulering vil præge kompetencebehovet.
”Det er begge områder, som betyder, at nogle jobfunktioner forsvinder, mens nye og hidtil ukendte funktioner opstår. Og det præger den samlede palet af kompetencekrav til medarbejderne,” siger Mariane Dissing, adm. direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA).
”Vi har ikke set enden på hverken den teknologiske udvikling eller på den politiske regulering. Det er muligt, at en del af de complianceopgaver, der i dag varetages af medarbejdere i sektoren, på sigt kan automatiseres, men der er vi ikke endnu. Derfor vil den politiske regulering fortsat sætte et markant aftryk på kompetencekravene.”
I alt har 111 virksomheder fra hele finanssektoren deltaget i undersøgelsen. Tilsammen repræsenterer virksomhederne ca. 57.750 medarbejdere.
Hent undersøgelsen Finanssektorens kompetenceundersøgelse 2019