Bacheloruddannelsen i finans er populær blandt de uddannelsessøgende. Uddannelsen har de seneste fem år oplevet en konstant stigning i antallet af kvote 2-ansøgere. Og nye tal fra Den Koordinerede Tilmelding (KOT) viser, at der også i år er en stigning i kvote 2-ansøgere i forhold til sidste år. I år er stigningen på 7,5 procent - fra 346 ansøgere i 2016 til 372 ansøgere i år.
I Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) er direktør Mariane Dissing glad for udviklingen.
”Det kræver andre kompetencer at være ansat i finanssektoren i dag end tidligere. Derfor er det vigtigt, at uddannelsessystemet følger med udviklingen på arbejdsmarkedet, så der fortsat er uddannelser, som matcher de behov det finansielle arbejdsmarked har. Og det gør blandt andet bacheloruddannelsen i finans,” siger hun.
Stor efterspørgsel
De studerende skal ikke frygte at ende i ledighed, når eksamensbeviset er i hus. Ifølge FA’s beskæftigelsesundersøgelse 2016, der er den nyeste af sin slags, er der nemlig rift om finansbachelorerne. Dengang spåede de 108 virksomheder, som deltog i undersøgelsen, at de tilsammen ville ansætte 130 nyuddannede finansbachelorer i 2016.
En udvikling Mariane Dissing mener vil fortsætte:
”Digitaliseringen og kundernes højere krav er kommet for at blive. Derfor er jeg overbevist om, at sektoren også fremover primært vil gå efter finansbachelorer og andre profiler med en videregående uddannelse på CV’et, når der skal rekrutteres nye medarbejdere.”
Siden 2012 er antallet af kvote 2-ansøgere til bacheloruddannelsen i finans vokset fra 132 til 372. Det svarer til 182 procent eller tæt på en tredobling.