Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) præsenterede søndag eftermiddag regeringsgrundlaget for den nye trekløverregering bestående af Venstre, Liberal Alliance og de Konservative. Grundlaget peger i den rigtige retning, lyder reaktionen fra Finanssektorens Arbejdsgiverforening.
De videregående uddannelser skal fremme vækst og beskæftigelse, hedder det bl.a. i regeringsgrundlaget. Konkret sigter regeringen på, at mindst 60 procent af de beskæftigede nyuddannede skal finde job i den private sektor.
”Der er en rød tråd fra trepartsforhandlingerne til regeringens målsætninger indenfor uddannelsespolitikken. Grundlæggende handler det om at sikre et tilstrækkeligt udbud af kvalificeret arbejdskraft. Regeringen har hidtil haft fokus på faglært arbejdskraft. Derfor er det glædeligt, at der i regeringsgrundlaget også er fokus på de videregående uddannelser, fordi matchet mellem de videregående uddannelser og arbejdsmarkedets behov også er helt afgørende for virksomhederne,” siger Mariane Dissing, adm. direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening.
Hun fremhæver også, at regeringen vil styrke danske virksomheders adgang til relevant udenlandsk arbejdskraft med særlig fokus på arbejdsmarkedets behov:
”I den nærmeste fremtid vil vi opleve mangel på højt kvalificeret og specialiseret arbejdskraft i Danmark. Faktum er, at kampen om fremtidens vækst ikke udelukkende handler om at tiltrække virksomheder og investeringer. Kampen om talenter og dygtige hoveder bliver ligeså afgørende. Derfor er det positivt, at regeringen vil styrke virksomhedernes adgang til udenlandsk arbejdskraft.”
Konstruktiv tilgang til ny teknologi
Også regeringens planer om et partnerskab om fremtidens arbejdsmarked med fokus på teknologiske muligheder, hvor arbejdsmarkedets parter, virksomheder, eksperter og relevante ministre skal drøfte og analysere fremtidens arbejdsmarked, møder opbakning i Finanssektorens Arbejdsgiverforening.
”Det er et helt nødvendigt initiativ, fordi teknologiske løsninger i stigende grad påvirker vores arbejdsmarked. De seneste år har vi i bl.a. finanssektoren oplevet, at arbejdsopgaver er forsvundet, fordi de kan løses via teknologi, mens andre og nye opgaver er opstået. Den udvikling påvirker selvsagt fremtidens kompetencekrav på arbejdsmarkedet. Derfor er det positivt, at regeringen vil oprette partnerskabet, som blandt andet skal have fokus på fremtidens kompetencekrav,” slutter Mariane Dissing.