Af: Nicole Offendal, adm. direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA)
Lørdag startede Copenhagen Pride. En ugelang mangfoldigheds- og menneskerettighedsfestival, der med et overflødighedshorn af fest og farver hylder retten til forskellighed.
Men bag festerne og farverne gemmer sig en alvorlig og til tider barsk virkelighed.
En virkelighed, hvor 27 procent af LGBT-personerne føler, at de kun i nogen grad, i ringe grad eller slet ikke kan være åbne om deres seksuelle orientering på deres arbejdsplads. Og en virkelighed, hvor 8 procent har følt sig diskrimineret eller chikaneret på arbejdspladsen grundet deres seksualitet.
På det finansielle arbejdsmarked er der meget langt mellem sager om diskrimination af LBGT+ personer. Jeg er ikke i tvivl om, at det skyldes sektorens massive mangfoldighedsindsats. En indsats, der favner bredt indenfor bl.a. seksualitet, køn og etnicitet. Men også en indsats, som den enkelte arbejdsgiver ikke kan løfte alene, selvom ansvaret ubetinget ligger her.
Kulturen på arbejdspladsen skabes nemlig i fællesskaber, relationer og interaktioner på kryds og tværs mellem ledere og medarbejdere. Derfor er det helt afgørende, at medarbejderne bidrager til at vedligeholde og styrke en arbejdspladskultur, hvor der er plads til alle. Og det gør de ansatte i finanssektorens virksomheder i stor stil. Tak for det!
Jeg kan ikke afvise, at der også i vores sektor er LBGT+ personer, der føler, at de ikke kan være åbne om deres seksuelle orientering. Jeg kan til gengæld garantere, at vi i sektoren fortsat vil have et massivt fokus på mangfoldighed, inklusion og rummelighed.
Når alt kommer til alt, handler det om, at alle skal kunne være sig selv. Også på arbejdspladsen.
God Pride!
Kilde: FinansWatch, 15. august 2022