Af: Mariane Dissing, adm. direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening, Kent Petersen, formand for Finansforbundet, og Charlotte Hougaard, formand for Forsikringsforbundet.
I denne uge løber Copenhagen Pride af stablen. Ugen er et festfyrværkeri af og for mangfoldighed.
Kigger vi på det danske arbejdsmarked som helhed, er det desværre ikke alle steder mangfoldigheden lever.
Ifølge en undersøgelse, som Epinion gennemførte i 2016 for LO, AC og FTF, tør fire ud af 10 homoseksuelle, biseksuelle eller transkønnede ikke være åbne om deres seksuelle orientering eller kønslige identitet, når de er på arbejde.
Retter vi blikket mod finanssektoren, oplever vi derimod et stort fokus hos ledelser, tillidsvalgte og medarbejdere på at skabe rum til mangfoldighed. Det skyldes blandt andet, at virksomhederne ønsker at afspejle det samfund, de er en aktiv del af, og som de har et medansvar for. Derfor skal finanssektoren ikke bare rumme mangfoldighed, men være mangfoldige arbejdspladser i sig selv.
Og der er mange gevinster ved forskellighed på arbejdspladsen, eksempelvis er en mangfoldig medarbejderskare en styrke i rekrutteringsindsatsen. Det viser en undersøgelse blandt et repræsentativt udsnit af danskerne, som analyseinstituttet Voxmeter lavede for FA sidste år.
I undersøgelsen svarer syv ud af 10 danskere, at det er vigtigt, at deres arbejdsplads har fokus på mangfoldighed og derfor ansætter folk med forskellige baggrunde, fx i forhold til alder, seksualitet, etnicitet og politisk overbevisning.
En arbejdsplads, hvor mangfoldighedsindsatsen lykkes, og hvor forskelligheden trives, står alt andet lige styrket i morgendagens hårde kamp om talenterne. Det skyldes ikke mindst, at mangfoldighedsindsatsens fornemste mål er at få alle medarbejdere - uanset religion, etnicitet, seksuel orientering og så videre - til at føle sig velkommen på arbejdspladsen og have lige vilkår.
Det er en indsats, der strækker sig fra at arbejde med de overordnede holdninger i organisationen til eksempelvis at deklarere indholdet i maden i kantinen. Og det er en indsats som i sidste ende er en yderst rentabel investering, fordi et bredere kompetencegrundlag og flere perspektiver giver bedre resultater både menneskeligt og på bundlinje-niveau!
Kilde: FinansWatch, 14. august