Torsdag åbner Folkemødet på Bornholm, hvor organisationer, partier og virksomheder fra nær og fjern mødes og krydser klinger på holdninger og synspunkter.
Et view over de 2.500 events, debatter og politiske arrangementer, som Folkemødets program byder på, viser, at der i år vil være stort fokus på klima, grøn omstilling og bæredygtighed.
Det gælder også i Finansteltet. Og ikke uden grund.
Finanssektorens bidrag til den grønne omstilling har for alvor vind i sejlene. Sidste år rundede bankernes, realkreditforeningernes og kapitalforvalternes finansiering af grønne aktiviteter hele 548 mia. kroner.
Ikke nok med det.
Sektoren har også skruet op for kompetenceudviklingen af medarbejdere i bæredygtighed. Faktisk er ca. 8.000 ud af i alt ca. 40.000 medarbejdere i landets banker og realkreditinstitutter blevet efteruddannet i bæredygtighed. Og flere tusinder er på vej.
Netop kompetenceudvikling er afgørende, fordi de finansansatte er helt centrale i den grønne omstilling. Hver eneste dag er finansansatte i hele landet i kontakt med tusindvis af danskere og danske virksomheder. De hjælper, rådgiver og vejleder kunderne om bæredygtige og grønne valg. Og det uanset om der er tale om bilkøb, energirenovering af privaten eller virksomheden, investeringer, lån eller noget helt femte.
Det er netop i mødet mellem kunden og rådgiveren, at den grønne omstilling for alvor accelererer. Det er her de grønne valg og prioriteringer tages. Og kan tages, fordi sektoren i den grad har udviklet produkter i grønne udgaver.
På bare få år er finanssektoren blevet en central aktør i den grønne omstilling. Det er en unik position. Og en position, der forpligter.
Derfor er FA og Finans Danmark blandt de mange organisationer, der sætter bæredygtighed og den grønne omstilling på programmet, når teltene lynes op på Folkemødet senere på ugen.