Den 25. maj næste år træder en ny persondataforordning i kraft i Danmark. Den nye forordning vil i vidt omfang afløse de nuværende regler i persondataloven og får derfor betydning for virksomhederne i finanssektoren. På den baggrund holdt Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) onsdag et kursus for interesserede medlemsvirksomheder om de nye regler.
Se også: Ny persondataforordning vedtaget i EU (Kræver log ind til fanet.dk)
”Reglerne omkring behandling af persondata i forhold til et ansættelsesforhold bliver ændret på en række centrale punkter, når den nye forordning træder i kraft. Det gælder eksempelvis i relation til arbejdsgivernes pligter som dataansvarlige. Derfor er det naturligvis et område, vi anbefaler vores medlemsvirksomheder, at de er opmærksomme på,” fortæller Claus Ryde, der er seniorkonsulent i FA.
Interessen for kurset var stor. Flere end 60 repræsentanter fra FA’s medlemsvirksomheder mødt frem i Finanssektorens Hus i København, som dannede ramme om arrangementet.
”Der er endnu nogle områder, hvor det er uklart, hvad den nye dataforordning konkret vil betyde for vores medlemsvirksomheder. Derfor følger vi justitsministeriets arbejde tæt, og vi vil løbende orientere på vores hjemmeside, når der er nyt,” siger Claus Ryde, der også opfordrer FA’s medlemsvirksomheder til at kontakte FA med tvivlsspørgmål.
Se også: Læs om reglerne for persondata i FA’s opslagsværk Konsulenten (Kræver log ind til fanet.dk)
Den nye persondataforordning har været flere år undervejs i EU-systemet. Forordningen blev endelig godkendt i april 2016 i EU-Parlamentet og træder som nævnt i kraft 25. maj 2018. Formålet med de nye regler er at skabe et højt og ensartet databeskyttelsesniveau i EU.