De to studerende Magnus Krogsbøll (24) og Liv Hartoft Borre (24) fra IT-Universitet i København (ITU) blev onsdag en hel del hæder og hver 15.000 kroner rigere.
Det skete, da deres projekt ”Smart Contracts in Government: Decision and Appeal Processes” løb med titlen som årets ITU-bachelorprojekt.
”Vi er så overraskede, glade og stolte,” siger Liv Hartoft Borre.
”Prisen fremhæver, at projektet er relevant. Vi håber, der er flere, som får gavn af det vi har undersøgt. Og så pynter prisen også på CV’et,” supplerer Magnus Krogsbøll.
Projektet handler om, hvordan virksomheder og organisationer kan anvende blockchain og smart kontrakter. I projektet har de to ITU-studerende konstrueret en prototype på en konkret sagsbehandlingsproces i samarbejde med Syddjurs Kommune.
Et væsentligt resultat
Det er Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA), der står bag prisen, som uddeles hvert år i november ved IT-Konferencen, Finance IT Day.
Læs også: VIDEO: Velbesøgt Finance IT Day
Bedømmelsen af de indstillede projekter foretages af en dommerkomite, der består af fem personer, hvoraf tre er ledere af IT-udviklingsafdelinger i finansvirksomheder, en er professor ved ITU og en er chefkonsulent i FA.
De fem dommer bedømte Magnus Krogsbølls og Liv Hartoft Borres projekt som årets bedste af sin slags med ordene:
”Med stor elegance har de (Magnus Krogsbøll og Liv Hartoft Borre, red.) formået at knytte teori og praksis sammen. Dette er gjort ved at etablere en kørende model/prototype. Her har de vist deres ’Engineering skills’ og foretaget et integrationsarbejde for at få komponenterne til at fungere som et system. Dette er et væsentligt resultat, der illustrerer de egenskaber, som er væsentlige for kandidater i fremtiden.”
Vil ikke udelukke job i finanssektoren
Bachelorprojektet blev afleveret i sommer, og i dag studerer Magnus Krogsbøll og Liv Hartoft Borre begge på masteruddannelsen i Computer Science ved ITU.
De to studerende vil ikke udelukke et job i finanssektoren, når eksamensbeviset er i hus.
”Jeg kunne sagtens forestille mig at arbejde i finanssektoren på et tidspunkt. Der er mange muligheder og spændende projekter, og de internationale perspektiver gør også sektoren interessant,” siger Magnus Krogsbøll.
Liv Hartoft Borre er enig.
”Det er en sektor, der er under udvikling for tiden. Det skaber mange spændende udfordringer, der jo kan løses med nye teknologier, som fx blockchain og smart kontrakter,” siger hun.
De peger begge på, at finanssektoren kan tiltrække IT-talenter ved at skabe plads til kreativitet og muligheder for at afprøve nye teknologier.
”Og så er det en væsentlig tiltrækningsfaktor at arbejde på projekter, der har et positivt formål, som fx gavner miljøet eller almindelige mennesker,” pointer de to ITU-studerende samstemmende.
I alt deltog 11 finansvirksomheder og ca. 260 IT-studerende deltog i Finance IT Day.