I forskningsprojektet ’Seniorpraksis - mental sundhed sent i arbejdslivet’ har forskere fra Københavns Universitet studeret seniorernes vilkår i en række virksomheder i bl.a. finanssektoren.
Forskernes konklusion er, at et ensidigt fokus på nedslidning og alder står i vejen for vigtige samtaler om ældre medarbejderes muligheder for et længere og mere fleksibelt arbejdsliv, og at flere og flere ældre fortsætter med at arbejde, efter de er nået pensionsalderen.
”Det stiller helt andre krav til virksomhederne, som skal blive mere fleksible i forhold til, hvordan de indretter seniorernes arbejdsliv og dermed sikre, at de trives og bliver længere på arbejdsmarkedet. Det giver god mening – både for den enkeltes livskvalitet og for, at man kan bevare seniorernes mange erfaringer lidt længere. Men selv om mange virksomheder allerede har seniorordninger og -politikker, viser vores forskning, at de har meget svært ved at omsætte dem til praksis,” siger lektor Aske Juul Lassen, der er leder af forskningsprojektet, i en pressemeddelelse.
På baggrund af projektet har forskerne udviklet en række værktøjer, som skal hjælpe seniorer og virksomheder med at tage hul på de svære samtaler om senkarriere, gradvis tilbagetrækning og pension.
Værktøjerne har de samlet på en hjemmeside om projektet, hvor interesserede bl.a. kan hente en podcastserie, læse blogindlæg, artikler og klummer.
Projektet er støttet økonomisk af Velliv Foreningen