Danmark skal have de rette kompetencer til fremtidens arbejdsmarked. Derfor skal den danske ungdom uddannes mere klogt fremover end i dag.
Det mener regeringen, som på den baggrund har lanceret tre målsætninger for landets videregående uddannelser.
Konkret skal målsætningerne medvirke til at skabe en fælles retning for landets videregående uddannelser, så uddannelserne er gearet til fremtidens behov.
I Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) bliver regeringens målsætninger positivt modtaget.
”Det er indbegrebet af sund fornuft, at regeringen vil sikre flere studerende på uddannelser, som arbejdsmarkedet efterspørger i stor stil. Ligesom regeringens målsætning om at øge andelen af nyuddannede, som får beskæftigelse i den private sektor, er yderst fornuftig. Målsætningen vil nemlig præge udbuddet af de videregående uddannelser i den rigtige retning. Og det er der brug for,” siger Nadeem Farooq, underdirektør i FA.
Nadeem Farooq fremhæver, at især regeringens fokus på at styrke de studerendes udbytte af undervisningen, så de både sikres høj faglighed og en tæt kobling mellem teori og praksis, er yderst positivt.
”Når det er sagt, så savner vi, at regeringen gør en indsats for at styrke VEU (den videregående efter- og videreuddannelsesindsats, red.). Fremtidens arbejdsmarked stiller store krav til den enkelte om løbende at tilegne sig nye færdigheder. Derfor er det nødvendigt, at VEU bliver styrket, så kvaliteten løftes og relevansen skærpes. Jeg synes, at det er oplagt, at regeringen også udarbejder målsætninger for VEU,” pointerer Nadeem Farooq.
Regeringens tre målsætninger for de videregående uddannelser
- Høj faglighed og stort læringsudbytte, der fremmer ånd, viden og kritisk sans.
- Tæt sammenhæng mellem de videregående uddannelser og samfundets kompetencebehov nu og i fremtiden.
- En veluddannet befolkning med mange år på arbejdsmarkedet.
Kilde: Uddannelses- og Forskningsministeriet