Hele 3 ud af 4 af de fastlønnede ansatte i finanssektoren, der endnu ikke har rundet 35 år, har eksamensbevis fra en videregående uddannelse. Det er en stigning på hele 16 procentpoint på 10 år fra 2011 til 2021.
Tallene stammer fra en ny opgørelse, som Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) har lavet på baggrund af tal fra Danmarks Statistik kombineret med foreningens egne tal.
”Teknologiske landvindinger og kompliceret regulering har det seneste årti sat et markant aftryk på arbejdet i finanssektoren. Nye stillingsfunktioner og -typer er skudt op, mens andre er forsvundet. Det stigende uddannelsesniveau, især blandt de yngre medarbejdere, er en afspejling af den udvikling,” siger Nicole Offendal, adm. direktør i FA.
Tidligere var finanselevuddannelsen den primære karrierevej ind i finanssektoren, men ifølge den nye opgørelse fra FA har blot 11 procent af de yngre medarbejdere en erhvervsuddannelse med i bagagen.
”Det er klart, at udviklingen betyder, at vi i sektoren i dag er i konkurrence med en lang række andre sektorer om den samme arbejdskraft. Det gælder både, når det kommer til rekruttering og til fastholdelse,” siger Nicole Offendal.
På penge- og realkreditområdet har 87 procent af de fastlønnede medarbejdere under 35 år i dag en videregående uddannelse, mens det samme er tilfældet for 48 procent af de unge i forsikrings- og pensionsselskaberne.
Artiklen fortsætter efter grafikken
Penge- og realkredit
Forsikrings- og pensionsselskaber
Når det kommer til erhvervsuddannelse, som højest fuldført uddannelse, er der stor forskel. I penge- og realkredit har 5 procent af de unge en erhvervsuddannelse, mens det samme er tilfældet for 24 procent på forsikrings- og pensionsområdet.
Se virksomhedsspecifikke tal
FA har netop udgivet to nye statistikker, hvor det er muligt at trække virksomhedsspecifikke tal på fravær og løn opdelt på uddannelsesniveau. Læs mere om fraværs- og uddannelsesstatistikken og om løn- og uddannelsesstatistikken.