Ifølge den nye OECD-undersøgelse ’Education at a Glance’ lander Danmark på en 20. plads ud af 33 lande i OECD, når man måler på, hvor gode landene er til at få veluddannede unge i arbejde.
I en pressemeddelelse, som Uddannelses- og Forskningsministeriet har udsendt i dag, tager uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V) undersøgelsens resultater alvorligt:
”Danske studerende skal blive så dygtige som muligt, så de bliver klædt på til arbejdsmarkedet og til livet i øvrigt. Det giver stof til eftertanke, at vi i Danmark er dårligere til at få unge i arbejde end mange af de lande, vi normalt sammenligner os med. Det kan der være mange årsager til, men det understreger, hvor vigtigt det er, at vi fokuserer på, om vores uddannelser er indrettet rigtigt. Det er ulykkeligt for den unge ikke at kunne få et job efter uddannelsen. Derfor skal vores uddannelser være blandt verdens bedste og studerende være attraktive for arbejdsmarkedet,” siger Søren Pind.
Se også: Regeringen vil indføre erhvervskandidatuddannelser
Netop ministerens pointe om, at de studerende skal være attraktive for arbejdsmarkedet er den rigtige opskrift til at få flere nyuddannede hurtigere i job, mener Mariane Dissing, adm. direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA).
”Den grundlæggende udfordring er at få uddannelsessystemet til at matche det aftagende arbejdsmarkeds behov bedre, end det er tilfældet i dag. Det er nøglen til at løse problemet,” siger Mariane Dissing og fortsætter:
”Når det er sagt, så synes jeg, at regeringen allerede har taget væsentlige initiativer i den retning. Det gælder eksempelvis forsøgsordningen med erhvervskandidater og den igangværende modernisering af bevillingssystemet. Jeg er sikker på, at regeringens initiativer vil hæve relevansen af uddannelserne, hvilket vil afspejle sig i lavere ledighed for de nyuddannede.”
Se også: FA’s fem konkrete bud på uddannelsernes nye bevillingssystem
I Danmark er 83 procent af de unge i alderen 25-34 år med en videregående uddannelse i arbejde.