Hele 1.209 uddannelsessøgende har i år krydset finansøkonomuddannelsen af som deres 1. prioritet via kvote 2, viser tal fra Uddannelses- og Forskningsministeriet.
Finansbacheloruddannelse hitter
Ikke kun uddannelsen til finansøkonom er populær blandt uddannelsessøgende. Det gælder også uddannelsen til professionsbachelor i finans. I år har 614 uddannelsessøgende via kvote 2 valgt uddannelsen som deres 1. prioritet. Det er en stigning på 40 procent i forhold til sidste år, viser tal fra Uddannelses- og Forskningsministeriet.
Det er en stigning på 27 procent i forhold til sidste år, og dermed er finansøkonomi den uddannelse, der i år har haft den største procentvise stigning i ansøgerantallet blandt de mest søgte uddannelser.
”Finanssektoren er storaftager af finansøkonomer, så vi glæder os naturligvis over udviklingen,” siger Mariane Dissing, adm. direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA).
Ifølge en opgørelse, som FA udarbejdede sidste år, er 9 ud af 10 færdiguddannede finansøkonomer enten i beskæftigelse eller under videreuddannelse senest 18 måneder efter, at de afsluttede finansøkonomuddannelsen.
”Jeg er ikke i tvivl om, at der er job til finansøkonomerne, når de er færdiguddannede. Uddannelsens indhold matcher i høj grad finanssektorens behov. Derudover oplever vi øget konkurrence fra andre sektorer i rekrutteringen af finansøkonomer,” siger Mariane Dissing.
I alt har 60.718 personer i år søgt ind på en uddannelse via kvote 2. Det er seks procent flere end sidste år.