I dag fik tusindvis af håbefulde unge, der har søgt optagelse på en videregående uddannelse, svar på deres uddannelsesansøgninger.
Samlet set er 69.526 blevet optaget på en videregående uddannelse, viser tal fra Uddannelses- og Forskningsministeriet. Det er seks procent flere end sidste år.
En del af stigningen skyldes, at historisk mange er blevet optaget på finansuddannelserne til finansøkonom og finansbachelor.
I alt er 1.953 nye studerende blev optaget på finansøkonomuddannelsen og 995 på finansbacheloruddannelsen. Det er 400 flere studerende på finansøkonomuddannelsen og 173 flere studerende på finansbacheloruddannelsen i forhold til 2019.
Læs også: Rekordsøgning til finansøkonomuddannelsen
I procent svarer stigningerne til henholdsvis 26 procent for finansøkonomuddannelsen og 21 procent for finansbacheloruddannelsen.
Dermed stryger de to uddannelser ind på 1. og 2. pladsen over de største relative stigninger i 2020-optaget blandt de 25 største uddannelser.
Mariane Dissing, adm. direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA), glæder sig over udviklingen.
”Begge uddannelser er primært rettet mod jobs i finanssektoren. Det er meget positivt, at så mange ønsker at uddanne sig i retning af en karriere i sektoren og dermed ser finanssektoren som attraktiv,” siger hun.
Også på andre uddannelsesretninger, der er relevante for finanssektoren, er optaget steget. Det gælder fx på erhvervsøkonomi, hvor stigningen er to procent, mens optaget på jura og økonomi er steget med hhv. fem og otte procent i forhold til 2019.
Læs også: Folketinget udskriver 210 millioner kroner til ekstra studiepladser
I alt har 94.604 i år søgt ind på en videregående uddannelse, heraf var der 2.296, som krydsede finansøkonomuddannelsen af som deres 1. prioritet, mens 980 ansøgte finansbacheloruddannelsen som 1.prioritet.
Ansøgertallene omfatter både kvote 2-ansøgninger og kvote 1-ansøgninger.