Sydbank skal være et godt sted at være kvinde.
Sådan lyder et klokkeklart mantra i den landsdækkende bank med de sønderjyske rødder. Et mantra, der er mere end blot ord, og som bakkes op af en systematisk, professionel og målrettet HR-indsats for at øge andelen af kvinder i bankens forskellige ledelseslag.
”Vores topledelse har stor opmærksomhed på, at vi skal have flere kvinder i ledelse. Det gælder både vores adm. direktør (Karen Frøsig, red) og vores bestyrelsesformand (Lars Mikkelgaard-Jensen, red). Den opmærksomhed betyder alt og har virkelig flyttet fokus i hele organisationen,” siger Else Guldager, HR-direktør i Sydbank.
Kvoter i internt talentprogram
For at fremme kvindelige talenter har Sydbank bl.a. indført kvoter i sit interne talentprogram, Talent for ledelse.
Kvoterne sikrer, at 50 procent af deltagerne er kvinder.
”Tidligere var kønsfordelingen meget skæv i programmet. Omkring 80 procent mænd. Nu er fordelingen lige og har været det siden, vi satte kvote på,” forklarer Else Guldager.
Kvoterne blev indført i 2020, og da talentprogrammet er et toårigt forløb, er det netop i år, at Sydbank for alvor kan se resultatet.
Else Guldager er da heller ikke i tvivl om, at banken når sit måltal om, at kvinder skal tegne sig for minimum 35 procent af ledelsesposterne i Sydbank i 2025.
”Vi kommer op på 35 procent i 2025. Det gør vi,” fastslår hun.
Imponerende indsats
Nicole Offendal, adm. direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA), besøgte onsdag Sydbanks hovedsæde i Aabenraa.
Hun er imponeret over bankens indsats for flere kvinder i ledelse.
”Sydbank har formået at forankre sin indsats for kønsdiversitet i ledelseslagene i hele organisationen. Det er ret kraftfuldt, fordi det betyder, at hele organisationen trækker i samme retning. Jeg er overbevist om, at banken når sit måltal i 2025. Og jeg er lige så overbevist om, at bankens rejse forsætter, og kønsdiversiteten vokser yderligere efter 2025,” siger Nicole Offendal.
I dag er 31 procent af Sydbanks ledere kvinder. Gennemsnittet for pengeinstitutter var 27 procent i november 2021, viser den seneste opgørelse fra FA.
Tre gode råd fra Else Guldager
Ifølge Else Guldager, HR-direktør i Sydbank, er især tre faktorer grundstammen i bankens indsats for flere kvinder i ledelse.
Kvoter i interne talentprogrammer
”Det var først, da vi satte lys på ligestillingen og indførte kvoter i vores talentprogram, at kvinderne kom frem. Derfor er det lykkedes for os at sikre en lige kønsfordeling i det, som vi kalder for fødekæden til ledelsesposterne,” siger Else Guldager.
Forankring i topledelsen
”Vores topledelses store fokus – både internt og eksternt – på, at vi skal have flere kvinder i ledelse, sender et tydeligt signal i hele organisationen. Det er guld værd, fordi det betyder, at hele organisationen har fokus på kønsdiversitet i ledelsen – og i fødekæden,” siger Else Guldager.
Vedholdenhed
”Fra HR’s side forsømmer vi ikke en lejlighed til at nævne, at vi skal huske kvinderne. Det, at vi fokuserer på kvinder i ledelse, og bliver ved med at fokusere på det, det gør en stor forskel,” siger Else Guldager.