Finansansatte, der arbejder med forsikringsformidling og derfor skal igennem den lovpligtige IDD-certificering, kan fremover blive certificeret og re-certificeret fra hjemmekontoret.
Det har Finanstilsynet netop oplyst til Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA).
Ifølge Morten Holm Bundgaard, arbejdsmiljøchef i FA, giver det god mening, at medarbejdere får mulighed for at gennemføre kompetenceprøver fra hjemmekontoret.
”Jeg synes, at der er alt mulig grund til at rose tilsynet for at understøtte udviklingen mod et mere fleksibelt finansielt arbejdsmarked. Jeg er ikke i tvivl om, at mange finansansatte vil foretrække at gennemføre de komplicerede certificeringer hjemmefra, hvor der er ro og ingen forstyrrelser,” siger Morten Holm Bundgaard.
Ordningen med certificeringer og re-certificeringer fra hjemmeadressen blev under corona-nedlukningerne indført som en midlertidig dispensation til Forsikringsakademiet og Finanssektorens Uddannelsescenter.
Virksomhederne, akademiet og uddannelsescenteret har derfor erfaringer med hjemmeprøverne.
”Vi har data, der dokumenterer, at dem, der træner, inden de tager IDD testen, klarer sig rigtigt godt, men vi kan ikke se en forskel på, om testen gennemføres fra kontoret eller fra hjemmearbejdspladsen. Derfor er vi glade for Finanstilsynets beslutning, som vil lette den administrative planlægning af de mange medarbejderes IDD-test ude i virksomhederne,” siger Bjarne Dyrberg, uddannelsespolitisk chef på Forsikringsakademiet.
For at forhindre snyd vil Finanstilsynet indføre skærpet overvågning af beståelsesprocenten, ligesom det er et krav, at medarbejdere, der gennemfører prøver hjemmefra, skal underskrive en tro- og love-erklæring.
”Vores løsninger indenfor IDD og det øvrige regulative område er så vidt muligt virtuelle og giver derfor den enkelte bruger et målrettet og individuelt overblik over evt. træningsbehov, der kan planlægges, så det passer til netop den enkelte. Derfor er vi meget tilfredse med muligheden for at gennemføre efteruddannelsesprøven hjemmefra. Det øger samspillet i fleksibiliteten for virksomhederne og den enkelte deltager,” siger Pernille Schwartz, afdelingschef for Pension og Investering hos Finanssektorens Uddannelsescenter.
Det forventes, at ca. 300 medarbejdere skal gennemføre kompetenceprøven, mens ca. 2.500 skal gennemføre efteruddannelsesprøven som en del af IDD-certificeringen hvert år.