Over 100 deltagere fulgte med i årets kompetencekonference, som i år blev afholdt digitalt på grund af corona-situationen.
Temaet for kompetencekonferencen var, hvordan vi kan opkvalificere og videreuddanne medarbejdere hele livet samt hvordan vi kan indrette et fremtidigt efter- og videreuddannelsessystem, så vi sikrer, at medarbejdere har de rette kompetence til et langt og holdbart arbejdsliv.
Journalist Paula Larrain var moderator for konferencen og dagens første oplægsholder var tidligere minister Søren Pind (V). I sit oplæg tog Søren Pind bl.a. udgangspunkt i, at der er brug for en pagt, hvor alle aktører forpligter sig til at efteruddanne sig. Også selvom opkvalificering er dyrt. Efteruddannelse skal være markedsdrevet og ikke alene op til staten, virksomheden eller den enkelte medarbejder.
Konferencens næste oplægsholder var André Rogaczewski, som er adm. direktør for Netcompany. Hans oplæg handlede om, hvordan digitalisering er fundamentet for vækst og velstand, og hvordan digital efteruddannelse er et vigtigt konkurrenceparameter for alle sektorer.
Konferencens tredje oplæg stod Stina Vrang Elias for. Hun er direktør for Tænketanken DEA, og hun zoomede ind på fremtidens efteruddannelsessystem, hvor der er behov for mere fleksibilitet. Fx skal medarbejdere kunne stige af og på og ikke tage al efteruddannelse i ét forløb én gang i livet.
Konferencen blev afsluttet med en paneldebat, hvor medlemmerne af folketinget Samira Nawa (RV), Bjarne Laustsen (S) og Birgitte Bergman (KF) debatterede fremtidens efteruddannelsessystem. De drøftede bl.a., hvem der skal være omfattet af opkvalificering, og hvem der skal betale.