Ifølge en ny opgørelse som Danmarks Statistik har foretaget for Ligestillingsafdelingen i Miljø- og Fødevareministeriet, er andelen af kvindelige ledere i finanssektoren steget siden 2010.
Opgørelsen viser, at 20,5 procent af ledelsesposterne i finanssektoren i 2010 var besat af kvinder. Den andel var steget til 25,9 procent i 2017, hvor de nyeste tal stammer fra.
Mariane Dissing, adm. direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA), kalder udviklingen positiv.
”At andelen af kvindelige ledere har løftet sig fra hver femte til hver fjerde viser, at vi er på rette kurs,” siger hun.
Arbejder målrettet
I Danmarks Statistiks opgørelse er det private arbejdsmarked opdelt i 10 brancher.
Målt på andelen af kvindelige ledere ligger ’finansiering og forsikring’ på en delt tredjeplads sammen med ’ejendomshandel og udlejning’.
Mariane Dissing fortæller, at mange virksomheder i finanssektoren arbejder målrettet på at fremme deres kvindelige talenter, fx via forskellige karriereprogrammer og mentorordninger.
Læs også: Flere mænd end kvinder har lederambitioner
”Der er ingen tvivl om, at kønsdiversitet i ledelsen gavner bundlinjen, men på trods af virksomhedernes målrettede indsatser for at fremme deres kvindelige talenter, så vokser andelen af kvindelige ledere kun langsomt. Det skyldes bl.a. en lang række barrierer, som ikke alene kan tilskrives virksomhederne,” forklarer Mariane Dissing.
Læs også: Ulige arbejdsdeling i hjemmet betyder færre kvinder i ledelse
Netop for at kortlægge barrierer og muligheder for flere kvindelige ledere, nedsatte FA en fælles analysegruppe med Finansforbundet i foråret.
Læs også: FA og Finansforbundet: Vi skal have flere kvinder ind på ledergangene
Planen er, at FA og Finansforbundet i begyndelse marts 2020 vil offentliggøre en række konkrete anbefalinger til, hvordan virksomhederne kan få flere kvindelige ledere. Anbefalingerne vil tage afsæt i både samfunds-, virksomheds-, og individniveau.
Se opgørelsen fra Danmarks Statistik