Finansøkonomer og finansbachelorer skal ikke frygte for at ende i arbejdsløshedskøen. Ifølge en ny undersøgelse, som Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) har foretaget blandt 108 virksomheder i den danske finanssektor, er de to faggrupper i særdeles høj kurs.
Tilsammen forventer landets banker og realkreditinstitutter at ansætte 250 procent flere finansbachelorer og 40 procent flere finansøkonomer alene i år, end de gjorde i 2014.
”Der er sket en forskydning i sektoren igennem de seneste 10 år. Tidligere udgjorde finanselever en stor del af fødekæden til især banker og realkreditinstitutter. I dag er det i langt højere grad personer med videregående uddannelser, der ansættes i sektoren,” siger Mariane Dissining, adm. dir. i FA.
Hun forstætter:
”Især digitaliseringens indtog i sektoren og den øgede regulering i form af mere og til tider meget kompleks lovgivning stiller større og større krav til medarbejdernes kompetencer. Krav, som nødvendiggør et højere uddannelsesniveau end tidligere.”
I absolutte tal forventer landets banker og realkreditinstitutter at ansætte 300 nyuddannede finansøkonomer og 130 nyuddannede finansbachelorer i 2016. Modsat forventer sektoren et fald i antallet af ansættelser af finanselever. Forventningen er, at blot 122 finanselever får en uddannelsesplads i sektoren i år. Dermed fortsætter faldet i finanselevpladser, der fra 2006 til 2015 er faldet med 84 procent.